دسته‌بندی نشده

پدیده ای به نام اینفوگرافیک

اینفوگرافیک

اینفوگرافیک ؛

لغت اینفوگرافیک (infographic) مخفف Information Graphic است. این لغت به معنی داده نما یا گرافیک اطلاع‌رسان است. فرهنگستان زبان و ادب فارسی ، “آگه نگار” را جایگزین کرده است و به‌حق، انتخاب شایسته‌ای است.

اینفوگرافیک (آگه نگار) چیست؟

اینفوگرافیک، به ترکیبی از تصویر و متن گفته می‌شود. درواقع روشی است که با استفاده از آن، اطلاعات به‌صورت گرافیکی به کاربران سایت منتقل می‌شود. در آن از گرافیکی جذاب و ساده، نمودار و تصاویر باکیفیت، طیف‌های رنگی و بصری زیبا استفاده می‌شود تا مفاهیم به‌صورت واضح در وب‌سایت به نمایش گذاشته شود.

زمانی که مطالب نامفهوم و خسته‌کننده هستند، اینفوگرافیک بارنگ‌های زیبا و نوشته‌های خلاصه‌اش به میدان می‌آید تا بازدیدکنندگان را در سایت شما نگه دارد.

اینفوگرافیک جذاب

هر زمان خواستید برای کاربران سایت خود جذابیت بصری ایجاد کنید، به اینفوگرافیک روی بیاورید، یکی از قالب‌های پرطرفدار است که در بسیاری از وب‌سایت‌ها دیده می‌شود. ساخت آن کار سختی نیست، فقط کافی است معلومات و هنر خود را باهم بیامیزید و نکات گفته‌شده در این مقاله را نیز به‌کارگیرید.

اینفوگرافیک

ذهن دیداری بشر

ذهن انسان به‌گونه‌ای است که اطلاعات را به‌صورت دیداری پردازش می‌کند نه نوشتاری. مثلاً با گفتن کلمه “کتاب” شکل کتاب یادمان می‌افتد نه نوشته‌های کتاب.

مزیت اینفوگرافیک بر متن

خواندن نکته‌های بصورت بصری از خواندن مطالب طولانی آسان‌تر است. خواندن مقاله بدون عکس برای کاربر، کاری خسته‌کننده است؛ به‌خصوص وقتی متن شما طولانی باشد. در نوشته‌های طولانی و چندصفحه‌ای، تمرکز خواننده در چند قسمت از متن ازدست‌رفته و او را از خواندن مطلبتان منصرف می‌کند. برای جلوگیری از دل‌زدگی مخاطب، پیشنهاد می‌کنیم از اینفوگرافیک استفاده کنید. اینفوگرافیک، قالبی است که متن‌های کوتاه را دست‌چین می‌کند، مطالب کوتاه را در تصاویر می‌گنجاند و به خورد مخاطب می‌دهد.

اشتراک‌گذاری آگه نگار از اشتراک‌گذاری متن و عکس راحت‌تر است. همچنین می توان با فرمت‌هایی مانند jpg، png، jpeg و.. ذخیره شوند.با یک دکمه می‌توان اینفوگرافیک موردنظر را در میان دوستان و همکاران پخش کنید. اما متن چطور؟ احتمال به اشتراک‌گذاری متون خیلی کم است، اما امکان دارد کسی پیدا شود که خیلی شیفته مطلب شما شود و بخواهد آن را به اطلاع دیگران برساند. مکافات از اینجا شروع می‌شود. مثلاً در تلگرام می‌خواهم مقاله‌ای 4 صفحه‌ای را برای همکارم بفرستم. چه اتفاقی می‌افتد؟ مقاله شما می‌شکند. مطالب طولانی در رسانه‌ای مانند تلگرام به چندین بخش شکسته می‌شود. اشتراک‌گذاری مطالب کاری تحمل فرساست که خیلی از افراد از انجام آن خودداری می‌کنند؛ درحالی‌که اشتراک‌گذاری اینفوگرافیک به‌راحتی فشردن دکمه  share است.

در اینجا قصد نداریم بگوییم اینفوگرافیک خوب است و مقاله بد است؛ بلکه می‌خواهیم دلیل استفاده و اهمیت اینفوگرافیک را برایتان شرح دهیم. مقاله یکی از مناسب‌ترین و کم‌هزینه‌ترین راه‌های تولید محتواست. هر یک از قالب‌های محتوا کاربرد و مزایای خود را دارند؛ یعنی “هر گلی، بویی دارد!”

ارتباط میان اینفوگرافیک و بهینه‌سازی سایت

توصیه سودرسان ما به وب مستران این است که اگر می‌خواهید سایت شما بهینه شود پس از اینفوگرافیک استفاده کنید. گوگل مدیران وب‌سایت‌ها را راهنمایی کرده و گفته است که اگر می‌خواهید سایت شما جزو سایت‌های محبوب و پربازدید باشد ، از محتوای چندرسانه‌ای استفاده کنید.

 

اینفوگرافیک

مراحل اولیه ایجاد  اینفوگرافیک

  • در ابتدا باید پیام خود را مشخص کنید. حرفی از خرید و کلیک و… نزنید، به‌جای آن پیامی مفید و کاربردی انتخاب نمایید.
  • بعد از مشخص‌سازی پیام، اطلاعاتی که می‌خواهید به مخاطبان منتقل کنید را مشخص کنید. آن‌ها را خلاصه‌سازی و طبقه‌بندی کنید. متن‌های هر قسمت حداکثر باید در 3 خط خلاصه شوند؛ بنابراین سعی کنید کلیدی‌ترین مفاهیم و کلمات را انتخاب کنید. اگر نیاز به اطلاعات بیشتری دارید، بیشتر جستجو کنید.
  • مطالب خلاصه‌شده خود را مرتب‌سازی کنید. نظم و زیباسازی متن به اینفوگرافیک شما اعتبار و جذابیت محتوایی می‌بخشد.
  • رنگ پس‌زمینه  خود را مشخص کنید. رنگ انتخابی  شما باید با کسب‌وکار شما متناسب باشد. درباره طیف رنگی‌تان خوب فکرکنید.
  • تصاویر مناسب برای انتقال مفاهیم بیابید. ببینید با استفاده از چه عکس‌ها و شکل‌هایی می‌شود مطالب را به بهترین شکل انتقال داد.
  • اگر نیاز است، نمودار بکشید. روند انتقال اطلاعات باوجود نمودار سرعت می‌گیرد. برای رسم فلوچارت می‌توانید از برنامه معروف ویزیو (visio) استفاده کنید یا از سایت هایی مانند io کمک بگیرید.
  • رنگ متون را انتخاب کنید.  رنگ متن نباید نزدیک به رنگ پس‌زمینه اینفوگرافیک شما باشد. به اختیار خودتان است می‌توانید کلمات کلیدی را به رنگی درآورید که جلب‌توجه کند.

 

اینفوگرافیک

چه کسی می‌تواند برای شما اینفوگرافیک تولید کند؟

  1. برون‌سپاری کنید. می‌توانید تولید آن را به فردی بسپارید که بر گرافیک تسلط دارد. البته می‌توانید از متخصصینی که نمونه کار خوب دارند دعوت به کار کنید.
  2. از سایت‌ها کمک بگیرید. سایت ایرانی ir در کنار سایت‌های انگلیسی‌زبان مانند piktochart.com،easel.ly، infographicworld.com به شما کمک می‌کنند تا آنلاین و در لحظه، تصاویر و اشکال زیبا در کنار هم بیافرینید.
  3. خودتان یاد بگیرید چگونه می‌توان  رسم کرد. بعد از رسم اشکال و نمودارها، باید نوشته‌ها را در دل اشکال بریزید. حتی با نرم‌افزار ساده‌ای مانند پاورپوینت می‌توانید اینفوگرافیک خود را طراحی کنید.

 

نکات رسم اینفوگرافیک

  • ببینید مخاطب شما عام است یا خاص؟

اگر مخاطب شما، عامه مردم هستند، می‌توانید یک پیام را در چندین نمودار و قالب‌های متعدد بریزید. برای مخاطبان خاص می‌توان اطلاعات تخصصی‌تر و بیشتری را در اینفوگرافیک خود گنجانید. (مقاله شناخت مخاطب می‌تواند در این زمینه به شما کمک کند.)

  • تیتر خود را بزرگ تایپ کنید.

تیترهای خود را بزرگ بنویسید تا بهتر خوانده شود. فونت بزرگ در جلب‌توجه مهارت دارند. سعی نکنید کمبود فضا را با کوچک کردن تیتر جبران کنید. این، ‌یکی از بسترهایی است که صرفه‌جویی بی‌معناست.

  • از اعداد استفاده کنید.

آمار نشان داده است که اینفوگرافیک های عدد دار بیشتر به اشتراک گذاشته می‌شوند. بنابراین آمار و ارقام را در آگه‌نگار خود بگنجانید.

  • تصاویر و نمودارها را به‌صورت عمودی درآورید.

باید در نظر داشته باشید که اینفوگرافیک شما هم در کامپیوتر و هم در تلفن همراه دیده خواهد شد. اینفوگرافیک های عمودی از اینفوگرافیک های افقی بهتر دیده می‌شوند. اینفوگرافیک عمودی بیشتر برای بیننده جالب است. به‌علاوه، عمودی‌ها 30درصد بیشتر از افقی‌ها به اشتراک گذاشته می‌شوند.

  • عنوان مناسب انتخاب کنید.

عنوان اینفوگرافیک باید عملکرد آن را با اختصار بیان کند.

  • فونت مناسبی برای نوشته‌های خود پیدا کنید.

فونت نوشته، برخوانده شدن مطلب تأثیر زیادی دارد. فونت انتخابی شما نباید چشم خواننده را خسته کند. تایپوگرافیک یا نویسه نگاری، هنری است که به زیباسازی کلمات و واژه‌ها در متن می‌پردازد. برای انتخاب فونت، می‌توانید از گرافیست‌ها و متخصصین نویسه نگاری مشورت بگیرید تا بهترین گزینه را برگزینید.

  • لطفاً صحیح بنویسید.

آگه نگار پیوند اطلاعات و اشکال است.  متن‌ها، آمار و اعداد موجود خود را دوباره بررسی کنید. احتمال بروز خطا را به صفر برسانید.

  • باسلیقه باشید.

مخاطب شما از جلوه‌های بصری استقبال خواهد کرد. از تصاویر عجیب‌وغریب کمک نگیرید؛ بلکه تصاویری انتخاب کنید که برای بینندگان آشنا باشد. تصاویر زیبا و رایج، محبوبیت آن را 5/1 برابر می‌کند.

  • لوگوی خود را حتما درج کنید.

اگر می‌خواهید پس از انتشار، مخاطبین به وب‌سایت شما بیایند، لوگو(نشان‌واره) و آدرس سایت خود را در جای مناسبی از اینفوگرافیک قرار دهید تا به‌راحتی دیده شوید.

 

اینفوگرافیک

 

امیدواریم نکات گفته‌شده در “پدیده‌ای به نام اینفوگرافیک” را به‌کارگیرید و در آینده،اینفوگرافیک هایی جذاب و کاربردی بسازید. خواندن مقاله‌هایی مانند “انتخاب عنوان”، “پرسونای مخاطب”، “چگونه مخاطب خود را بشناسیم؟” به شما در این کار کمک می‌کند.

از اقدام کردن نترسید. شما هم می‌توانید اینفوگرافیک دلخواه خود را بسازید. در آغاز، کار چندان راحتی نیست، اما رفته‌رفته  این مراحل، برایتان آسان‌تر می‌شود. یادتان باشد می‌توانید، اگر بخواهید.

دیدگاهتان را بنویسید