دسته‌بندی نشده

نحوه انتخاب موضوع محتوا

موضوع

تاکنون بر اهمیت محتوا بسیار تأکید کرده‌ایم و گفتیم محتوا نقش بسیار مهمی در رشد و پیشرفت کسب‌وکار شما دارد. یکی از گزینه‌هایی که قبل از تولید محتوا باید به آن خوب فکر کنیم موضوع محتوا است.

به دوران تحصیلی خود برمی‌گردیم، معلم انشای ما موضوع انشا را روی تخته می‌نوشت و ما درباره موضوع مشخص‌شده، انشا می‌نوشتیم. اگر روزی معلممان به ما می‌گفت بچه‌های عزیز بنویسید! بلافاصله می‌گفتیم: درباره چه موضوعی باید بنویسیم؟!

این خاطره به ما یادآوری می­کند که نوشته ما باید هدف داشته باشد. نوشتن بدون مشخص کردن موضوع، مانند رانندگی بدون دانستن مسیر است و فقط وقت و انرژی شما را هدر می‌دهد. همیشه به خاطر داشته باشید بدون مشخص کردن موضوع، شروع به نوشتن نکنید.

موضوع

در این مقاله می­خواهیم درباره‌ی نحوه‌ی انتخاب موضوع برای محتوا برای شما توضیح دهیم. در نوشته‌های قبلی در مورد اهمیت محتوا صحبت کردیم. حتماً تابه‌حال متوجه شده‌اید که محتوا تا چه اندازه در جذب مخاطب و بهینه‌سازی سایت نقش دارد. محتوایی مناسب است که می‌تواند مخاطبان بسیاری را به سمت کسب‌وکار اینترنتی شما بکشاند. چه محتوا را خودتان بنویسید و چه محتوای سایت را برون‌سپاری کنید، به انتخاب موضوع برای مقاله نیاز پیدا خواهید کرد. انتخاب موضوع برای مقاله، می­تواند ساعت ها وقت شما را به خود اختصاص دهد. این مقاله به شما کمک می­کند تا موضوعاتی مفید و کاربردی بیابید و در مورد آنها بنویسید.

 

موضوع

اولین نکته­ای که نویسنده مشخص می­کند، چیست؟

نویسنده و تولیدکننده محتوا، اولین نکته­ای که باید مشخص کند انتخاب موضوع مناسب و متناسب با هدف وب­سایت است.

موضوع مانند چارچوبی است که محتوا در قالب آن ارائه می‌شود. موضوع چارچوب محتوا است. هدف از راه­ اندازی سایت هرچه که باشد، باید محتواهای مرتبط و متناسب با هدف سایت در آن قرار بگیرند. اگر موضوع را غیر مرتبط در نظر بگیریم، محتوای تولیدشده با سایت ما هیچ نسبتی نخواهد داشت و به عبارتی سایت ما از مسیر اصلی خودش منحرف خواهد شد.

محتوای نامرتبط نمی‌تواند پیام اصلی را به کاربران منتقل کند و مشتریان سایت را می­راند. مشتریان تا ببینند که محتوای سایت نامرتبط است یا اینکه سایت با مطالبی پر شده است که از هر دری سخن گفته است، اعتماد خود را به کسب و کار ما از دست می دهند. به همین دلیل است که باید برای انتخاب بهترین موضوع برای محتوای سایت خود وقت بگذاریم.

حالا که ما نقش تعیین کننده موضوع برای محتوا را فهمیدیم، چگونه موضوع انتخاب کنیم؟ لطفا صبر کنید و به خواندن این مقاله ادامه دهید، در ادامه سوال هایتان را پاسخ داده ایم.

 

موضوع

 

اول تسلط کافی بعد انتخاب موضوع مناسب

لطفا صادقانه به این سوال پاسخ دهید. آیا درزمینه­ ی کاری خود تسلط کافی دارید؟ جواب شما راهتان را مشخص می­کند. برای انتخاب موضوع مناسب برای محتواهای وب­سایت خود، باید ابتدا در زمینه ی کاری خود تسلط داشته باشید. با خواندن کتاب‌ها و مقالات و جستجو در منابع و اینترنت، سطح اطلاعات شما افزایش‌ یافته و دید جامع­تری نسبت به حوزه‌ی کاری خود خواهید داشت.

 

موضوع

از موضوعاتی شروع کنید که بر آن­ها تسلط دارید.

فکر می‌کنید در چه زمینه‌ای حرفی برای گفتن دارید؟ از همان شروع کنید. شاید سایت شما به رشته تحصیلتان ربطی نداشته باشد و فقط از روی علاقه آن را انداخته باشید. نگران نباشید، در راستای هدف خود، شروع به نوشتن کنید. هر آنچه شما را به مدیریت وب‌سایتتان کشانده است را روی کاغذ بیاورید و در مورد آن بنویسید. دانش و تخصصتان را پخش کنید، تا به سمت شما برگردد و طرفداران زیادی  سمت شما بکشاند و برایتان سود ایجاد کند.

پس از اینکه اطلاعات خود را افزایش و مهارت هایتان را ارتقا دادید و نقاط قوت و ضعف خود را شناختید، می­توانید برای موضوعات سایت خود تصمیم گیری کنید.

 

موضوع

هفت نکته کاربردی برای انتخاب موضوع مطالب:

  1. وب سایت­های رقیبان خود را بررسی کنید.

ابتدا به سایت رقیبان خود سر بزنید. مقالات موجود در رقیبان خود را بررسی کنید. ببینید که چه نوع مقالاتی، مورد پسند کاربران در سایت رقیبان شما هستند. محتواهایی که دارای بیشترین بازدیدکننده هستند را در اولویت قرار دهید و بیشتر به آن‌ها بپردازید. اگر سایت رقیب شما باشگاه مشتریان یا بخشی برای ارائه نظرات مشتریان دارد، به‌دقت به پیشنهادها و نظرات مشتریان توجه کنید. با این روش از نیازها و علاقه‌مندی‌های مشتریان مطلع خواهید شد و می‌توانید درباره موضوعاتی صحبت کنید که موردنیاز کاربران است.

  1. موضوعاتی را انتخاب کنید که بیشتر مردم می‌پسندند.

هر موضوعی که انتخاب کنید، افرادی پیدا می‌شود که با آن موافقت کرده و یا آن را رد کنند. توصیه می‌شود موضوعاتی را انتخاب کنید که بیشترین تعداد طرفداران را جذب می‌کند. برای این کار باید کمی جستجو کنید تا متوجه شوید که کاربران اینترنتی، چه کلمات کلیدی را در گوگل جستجو می‌کنند؟ کلمات کلیدی حوزه‌ی علاقه‌مندی کاربران را مشخص می‌سازد؟ کاربران و بازدیدکنندگان وب سایت‌ها با نظر دادن و بیان انتقادها و پیشنهادهایشان، موضوعات محبوبشان را مشخص می­کنند. تلاش کنید تا نیازهای واقعی کاربران خود را بشناسید و پاسخ مناسب برای نیازهایشان را بیابید.

  1. کلمات کلیدی را در موضوعات خود بگنجانید.

کلمات کلیدی، که کاربران اینترنت بر اساس آن‌ها به جستجو می‌پردازند.کلمات کلیدی از دل هدف وب‌سایت‌ها بیرون می‌آیند. کلمات کلیدی به شما کمک می‌کنند تا از خط‌ مشی خود بیرون نزنید. کلمات کلیدی مانند فانوس دریایی، مسیر تولید محتوا را به شما نشان خواهد داد. به کمک این کلیدواژه‌ها هرگز از خط‌ مشی سایت خود منحرف نخواهید شد.

  1. موضوعاتی انتخاب کنید که شبیه کپسول باشند.

موضوعی را انتخاب کنید که مختصر بتوانید در مورد آن صحبت کنید. این موضوع باید برای مخاطب مفید هم باشد. از این نظر، محتوا باید مانند کپسول باشد که هم کوچک است و هم مفید. اگر موضوع شما کلی باشد، باید چندین صفحه در مورد آن بنویسید و طبیعی است که از حوصله خواننده  خارج است. اگر موضوع شما خیلی کوتاه باشد، پیام را درست به مخاطب منتقل نمی‌کند و ممکن است باعث رمانندگی خواننده شود. بنابراین اصل اعتدال را رعایت کنید. موضوع شما نباید خیلی کلی و یا خیلی جزئی باشد. بین این دو، موضوعی را انتخاب کنید که برای کاربر مفید بوده، نیازهای او را برطرف کرده و حس کنجکاوی او را به نتیجه برساند.

  1. موضوعات شما باید هدف وب‌سایت شما متناسب باشد.

حتماً قبل از طراحی و راه‌اندازی سایتتان، هدف از راه‌اندازی سایت خود را مشخص کرده‌اید.هدف سایت عامل اصلی در انتخاب موضوعات مقالات شما است. هدف‌های وب‌سایت خود را دسته‌بندی کنید و بنا بر اهداف سایت خود، برای سایتتان محتوا بنویسید. برای مثال اگر سایتی برای سفارش شیرینی و کیک ساختید، می‌توانید در ابتدا دستورالعمل پخت چند کیک و شیرینی را در سایت قرار دهید، در مرحله‌ی بعد وسایل شیرینی‌پزی را به آن‌ها معرفی کنید، در مرحله‌ی بعد در مورد کالری کیک و شیرینی‌های مختلف صحبت کنید و در مرحله‌ی بعد نوع کیک‌های مناسب برای مناسبت‌های مختلف را معرفی کنید. می­توانید از روش بارش فکری برای پوشش تمام جنبه های سایت خود استفاده کنید.

  1. تنوع به خرج دهید.

در انتخاب موضوعات، خلاقیت به خرج دهید. اگر موضوعات سایت شما یکنواخت باشد، مخاطب خسته شده و از نظر او سایت شما سایتی بی روح است. برای جلوگیری از یکنواختی سایتتان، در انتخاب موضوعات خود، کمی چاشنی خلاقیتتان را اضافه کنید. بگذارید مخاطبتان بتواند بین موضوعات شما تفاوت قائل شود و تفاوت آن‌ها را تشخیص دهد. در انتخاب محتوای خود بیشتر وقت بگذارید. کلمات جذاب و هیجان انگیز فراموشتان نشود.

  1. از وبلاگ­­ها استفاده کنید.

اگر قبلاً وبلاگ داشتید کارتان راحت‌تر خواهد بود. شما که سابقه نوشتن در وبلاگ مرتبط با زمینه‌ی کاری فعلیتان دارید، می­توانید سری به پست‌های وبلاگتان بزنید و ببینید چه موضوعاتی انتخاب کرده‌اید که موردعلاقه‌ی مخاطبتان بوده است. به پرمحتواترین و پر پست‌ترین موضوعات را می‌توان به‌راحتی از وبلاگ خود پی ببرید. حالا شما چندین عنوان متمایز و متنوع در اختیاردارید که می‌توانید در مورد آن‌ها بنویسید. محتواهای قبلی چه کپی باشند و چه بازنویسی، در هر صورت به شما یادآوری می‌کند که در این زمینه‌ها تجربه‌دارید.

 

موضوع

 

هرچه سخت تر، بهتر!

اگر شما صاحب سایتی در مورد رژیم های لاغری و تناسب اندام هستید، مطالب زیادی می‌توانید در مورد رژیم های لاغری بنویسید. تعداد این نوع مقالات در اینترنت بسیار زیاد هستند و نوشتن درباره این موضوعات، کار سختی هم نیست. حالا اگر شما فروشگاهی در مورد وسایل نقاشی بزرگ‌سالان داشته باشید، می‌توانید در مورد رنگ‌های نقاشی، قلم‌مو، مداد طراحی‌های مختلف و کاغذ مناسب برای کشیدن نقاشی صحبت کنید. البته نوشتن در مورد این موضوعات، کار راحتی نیست! قبول دارم که نوشتن در بعضی زمینه‌ها سخت است؛ ولی با اطمینان به شما می‌گویم هرچه کار تولید محتوا در زمینه‌ی کاری شما سخت تر باشد، برایتان بهتر خواهد بود. این سختی، به رقبای شما اجازه‌ی رشد نمی‌دهد. سختی تولید محتوا را بپذیرید و به چشم راهی برای ارتقاء و پیشرفت به آن نگاه کنید. مطالب عمومی و راحت با یک جستجو می‌توان دست‌یافت ولی این محتوای تخصصی و ارزشمند است که بین شما و دیگران تمایز ایجاد می‌کند.

 

موضوع

 یک نکته کاربردی

ما به شما نکته­ای آموزش خواهیم داد که در بسیاری از جنبه‌های زندگی به کارتان خواهد آمد. اگر در تخصصتان از صفر شروع کرده‌اید، (یعنی در ابتدای راه اطلاعاتی نداشته‌اید) و گام‌به‌گام، اطلاعت موردنیاز و تخصصی خود را جمع‌آوری کرده‌اید، تمام گام‌ها و مراحلی که پشت سر گذاشته‌اید و تک‌تک موضوعاتی که آموختید را یادداشت کنید. هر یک از این گام‌ها بعدها برای مخاطب شما جالب خواهد بود و می‌توانید از آن‌ها برای راهنمایی دادن به کاربران خود استفاده کنید. تجربیات و دانسته‌های شما به‌طور یقین برای مخاطبتان ارزشمند خواهد بود. نکات ظریف و دقیق تمام آن چیزی است که در اینترنت به دنبال آن‌ می‌گردیم.

 

امیدوارم این مقاله به شما کمک کند تا پس از این موضوعاتی جذاب و کاربردی انتخاب کنید؛ زیرا موضوعات جذاب بزرگراهی می سازند که مقصدش سایت شماست. به کمک موضوع عامه پسند، جذب مشتری، فروش محصول و سود  بیشتر برای شما به ارمغان خواهد آمد؛ پس در انتخاب موضوعات مطالب سایت خود دقت کنید.

8 دیدگاه در “نحوه انتخاب موضوع محتوا

  1. ممنون از سایت خوبتون. من هم توی سایتمون آموزش های زیادی گداشتم به سایت من هم
    سر بزنید

  2. ممنون از سایت خوبتون. من هم توی سایتمون آموزش های زیادی گداشتم به سایت من هم
    سر بزنید

    1. مهسا خورشیدی گفت:

      لطف دارید. حتما به سایت شمام مراجعه می کنیم

  3. سایبان گفت:

    ممنون از مطالب خوبتون. به سایت کوچک ما هم سر
    بزنید

  4. مناقصات گفت:

    سایتتون عالیه به سایت ما هم سر بزنید

  5. دانلود آهنگ جدید گفت:

    ممنون مطلب خوبی بود

    1. مهسا خورشیدی گفت:

      خواهش می کنم

دیدگاهتان را بنویسید