دسته‌بندی نشده

محتوای همیشه سبز چیست؟

evergreencontent

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]

[av_heading heading=’از محتوای همیشه سبز بیشتر بدانیم’ tag=’h2′ style=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ padding=’15’ color=” custom_font=”][/av_heading]

[/av_one_full][av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]

[av_textblock size=’25’ font_color=” color=”]
در این مطلب، درباره «محتوای همیشه سبز» با شما صحبت خواهیم کرد.

ابتدا از شما تقاضا می‌کنم که به این سؤال پاسخ دهید. «همیشه سبز» بودن به چه معناست؟

چند لحظه فکر کنید…

همیشه سبز بودن را می‌توانیم به معنای تداوم و ماندگاری‌اش تعبیر کنیم. همانطور که ما در طبیعت به هر چیز نامیرایی، همیشه سبز می گوییم

درختانی با برگ‌های سوزنی شکل، یکی از عناصر همیشه سبز در طبیعت هستند. درختانی مانند کاج، سدر، بلوط و اکالیپتوس، در فصل زمستان برگ‌های خود را حفظ می‌کنند، یعنی در همه فصول سال، زنده و پابرجا هستند.

محتوای همیشه سبز

با این تعریف می‌توان مفهوم «محتوای همیشه سبز» را آسان‌تر درک کرد.

تعریف محتوای همیشه سبز

به دلیل است که محتوای همیشه سبز (Evergreen content) را هم در دنیای مجازی، به محتوایی که تاریخ انقضا ندارد میگوییم، محتوایی که همیشه با طراوت است و جذاب و مورد توجه.

محتوای همیشه سبز از بین نمی‌رود و کهنه نمی‌شود، مطالبی که در محتوای همیشه سبز وجود دارد، ارزشمند و قابل توجه است.

محتوای سبز

دسته بندی محتوا:

می‌توان از نظر ارزشمندی، محتوای سایت را به ۲ دسته «محتوای معمولی» و «محتوای همیشه سبز» تقسیم بندی کرد.

محتوای معمولی، طول عمر کوتاهی دارد و متخص ۱ برهه زمانی خاصی است. مثلاً اگر گزارشی راجع به «پر محصول ترین باغ‌های شهر زنجان در سال ۱۳۹۵” بنویسید، پس از گذشت مدتی، این مطلب بازدید چندانی نخواهد داشت. مثال دیگر محتوای معمولی» تظاهرات ضد ریاست جمهوری در آمریکا در سال ۲۰۱۷” است که همیشه جذاب و با ارزش نمی‌ماند. مثال بعدی «نتیجه بازی لیگ برتر فوتبال در سال ۱۳۹۵” است که مدتی بعد، ارزش خود را از دست مس‌دهد.

مقاله «چگونه به فرزندمان مسواک زدن بیاموزیم؟» محتوای همیشه سبز محسوب می‌شود؛ زیرا امسال، سال بعد و سال‌های بعد این مقاله، خوانده می‌شود. گذشت زمان از ارزش و محتوای این مقاله نمی‌کاهد. مثال دیگر محتوای همیشه سبز مقاله «چگونه ایمیل بسازیم؟» است. همیشه افرادی وجود دارند که برای اطلاع از محتوای همیشه سبز به سایت مراجعه کنند.

مثال دیگر مقاله «چگونه از ریزش موهای خود جلوگیری کنیم؟» است.  همواره افراد زیادی هستند که به جز روش درمانی خاص برای ریزش موهایشان، به دنبال روش‌های عمومی و عادی برای برطرف کردن ریزش موی خود هستند. شاید هنوز نمی‌دانند که چه روشی برای درمان بهتر است؛ ولی اول می‌خواهند عوامل آن را بشناسند و سپس راه‌های ساده و خانگی را برای برطرف کردن آن امتحان کنند.

محتوای معمولی و محتوای همیشه سبز:

این ساختارها در دسته محتوای معمولی قرار می‌گیرند: نوشته‌ای مرتبط با رویدادهای خاص، گزارش با داده‌های زمان‌دار، مطالب فصلی و نقد مسائل روز دنیا.
در این دسته از محتوا، مخاطبان صرفاً برمبنای زمان یا موقعیت یا اتفاق خاصی به دنبال این محتواها می‌گردند و مثل اخبار و گزارش‌ها

در مقابل این نوشته‌ها، در گروه محتوای سبز جای می‌گیرند:

آموزش‌های عمومی، پاسخ به سوالاتی در مورد زندگی و روابط بین انسان‌ها، نحوه تربیت کودکان، اصول بهداشت، تغذیه و سلامتی، راهنمای عملی برای رسیدن به هدفی خاص (مثلاً ساخت شبکه‌های اجتماعی).

پیشنهاد ما به شما این است که در سایت خود، همواره از ترکیب محتوای معمولی و محتوای همیشه‌سبز استفاده نمایید. گرچه الگوریتم‌های گوگل مارا بیشتر به سمت تولید محتوای همیشه‌سبز سوق می‌دهد، اما با توجه به این نکته که توجه کاربران تصمیم‌گیرنده برای موتورهای جستجو است و کاربران گاهی هم علاقه‌مند به دانستن اطلاعاتی مرتبط با برهه زمانی خاص هستند لذا لازم است گاه‌گداری از محتوای غیر سبز هم استفاده کنیم.

مزیت استفاده از محتوای همیشه‌سبز:

به تصویر زیر نگاه کنید.

محتوای همیشه سبز

با این تصویر، متوجه می‌شویم که استفاده از محتوای همیشه‌سبز چه مزیتی برای کسب‌وکار ما خواهد داشت. محتوای همیشه‌سبز شامل تمامی موضوعاتی است که جمعیت بزرگی از انسان‌ها در تمام طول زندگی به این محتوا نیاز دارند؛ یعنی با تولید محتوای همیشه‌سبز، برای جذب مخاطب به سایتتان، سرمایه‌گذاری بلندمدت انجام داده‌اید. البته با سودهای علی‌الحساب! یادتان باشد، ورود همیشگی بازدیدکننده به سایت، یکی از رموز موفقیت در بازاریابی محتوا است.

نتیجه می‌گیریم که در صورت استفاده از محتوای همیشه‌سبز، این موفقیت‌ها نصیب ما می‌شود: موتورهای جستجو همواره ما را در نتایج جستجو قرار می‌دهند، شانس پشت سر گذاشتن رقبا افزایش می‌یابد، سایت بهینه‌سازی می‌شود، ترافیک و جذب مخاطب همواره برقرار است، باوجود مشتریان بیشتر احتمال فروش محصولات افزایش پیدا می‌کند.

سایت‌هایی که محتوای همیشه‌سبز دارند:

سایت‌هایی مانند About، Wikipedia، IMDB، eHow از نمونه سایت‌هایی هستند که محتوای همیشه‌سبز دارند.

سایت eHow

سایت ویکی پدیا، به معرفی اشخاص، رویدادها، اماکن عمومی و هزاران موضوع دیگر می‌پردازد.

سایتی مانند eHow، همواره به سؤالات How To (چگونگی انجام کاری) پاسخ می‌دهد.

۱۰ نکته که به شما کمک می‌کند محتوای همیشه‌سبز تولید کنید:

محتوای همیشه سبز

اکنون‌که از اهمیت وجود محتوای همیشه‌سبز مطلع شدیم، وقت آن رسیده که نکات تولید آن‌ها را نیز یاد بگیریم. این نکات به شما در تولید محتوای همیشه‌سبز کمک خواهند کرد.

اولین نکته: گزینه‌های همیشه‌سبز کسب‌وکار خود را مشخص نمایید.

از میان مسائل کلی کسب‌وکارتان، چند موضوع را گزینش کنید. مثلاً اگر شما فروشنده اینترنتی پوشاک بانوان هستید، موضوعاتی مانند «لباس مناسب فصل زمستان» یا «وجود چه لباس‌هایی در سفر ضروری هستند؟» گزینه‌های همیشه‌سبز سایت شما هستند. در اجرای این نکته، یادتان باشد سریعاً گزینه‌های همیشه‌سبز خود را به محصولات و خدمتتان وصل نکنید. در حقیقت، در این نکته، شما نقش همراه و راهنمای مخاطب را خواهید داشت.

محتوای همیشه سبز

دومین نکته: به سطح دانش و اطلاعات همه مخاطبین خود توجه کنید.

اگر می‌خواهید مطلب شما، نظر همه مخاطبین را به خود جلب کند، به این نکته توجه کنید که باید سطح دانش و اطلاعات همه بازدیدکنندگان سایتتان را مدنظر داشته باشید.

نوشتن مقالات حرفه‌ای با لغات تخصصی، مخاطب مبتدی را از درک مطلب عاجز می‌کند. توصیه ما این است که مطالب را به زبان ساده و درخور فهم افراد مبتدی بنویسید تا مطلبتان پیچیده و نامفهوم نشود.

یادتان باشد که استفاده از واژه‌های پیچیده فنی و تخصصی، نشان‌دهنده سطح بالای سواد کسی نیست. هنرمند کسی است که مفاهیم پیچیده را با زبانی ساده، توضیح دهد.

سومین نکته: مطالب گذشته سایت خود را بررسی کنید.

کارنامه اعمال سایت خود را ارزیابی کنید. از گذشته درس بگیرید و برای آینده تصمیم‌گیری کنید. بررسی و تحلیل اطلاعات گذشته سایت شما می‌تواند مبنایی برای ایده پردازی در مورد مطالب آینده باشد.

مثلاً اگر مخاطبان زیادی از مقاله «چگونه کیک پف می‌کند؟» بازدید کرده‌اند، به‌احتمال‌زیاد این موضوع مشکل خیلی از افراد هست و از موضوع «فوت‌وفن شیرینی‌پزی» نیز استقبال خواهند کرد.

چهارمین نکته: عنوان و موضوع مطالب خود را کوچک کنید.

مخاطب علاقه‌مند است که آهسته‌آهسته مطالب را فرابگیرد، بنابراین به این نکته توجه کنید که مطالب عمومی و گسترده، دلچسپ و پرمخاطب نخواهد بود. لازم است که عناوین بزرگ به بخش‌های کوچک‌تری شکسته شوند.

مثلاً به‌جای نوشتن مطلبی در مورد «موفقیت»، چندین مطلب در مورد «موفقیت در تحصیل»، «موفقیت در کار»، «موفقیت در زندگی زناشویی» و… منتشر کنید. این کار مانند تعارف کردن ظرف میوه است که هرکس می‌تواند میوه موردعلاقه خود را انتخاب نماید.

پنجمین نکته: برنامه‌ریزی کنید.

برای تولید محتوای همیشه‌سبز، برنامه‌ریزی کنید. تقویم را بردارید و روزهایی را برای تولید محتوای همیشه‌سبز مشخص کنید. مثلاً بگویید در هفته، روزهای دوشنبه و سه‌شنبه، محتوای همیشه‌سبز تولید می‌کنم.

این کار شمارا ملزم می‌کند تا مطابق تقویم عمل کنید.

محتوای همیشه سبز

ششمین نکته: از رسانه‌های اجتماعی کمک بگیرید.

رسانه‌های اجتماعی، ابزاری قدرتمند برای اشتراک‌گذاری مطالب در فضای اینترنت هستند. لینک مطالب خود را با چند خط معرفی کوتاه در صفحات اجتماعی خود منتشر کرده و دیگران را برای انتشار مطالبتان تشویق کنید.

هفتمین نکته: از کلمات کلیدی مناسب استفاده کنید.

موتورهای جستجو، مطالب شمارا از طریق کلمه‌های کلیدی می‌شناسند. سعی کنید از کلمات کلیدی مناسب استفاده کنید تا موتورهای جستجو شمارا سریع‌تر پیداکرده و به دیگران پیشنهاد کنند. ابزارهایی مانند Google Adwords ، به شما کمک می‌کنند که کلمات کلیدی مناسب حرفه‌تان را سریع‌تر انتخاب کنید. پس از شناختن این کلمات کلیدی، می‌توانید آن‌ها را به روش‌های مختلف در داخل نوشته‌های خود و به‌خصوص تیتر مطالب به‌کارگیرید.

هشتمین نکته: مطالب سایتتان را خودتان بنویسید.

کپی ممنوع! آیا در دوران کودکی بدون اجازه مداد دوستمان را برمی‌داشتیم؟ خیر. لطفاً بیایید به دوران کودکی خود برگردیم. اولاً که کپی کردن کاری غیراخلاقی است. ثانیاً کپی کردن کار انسان‌هایی است که خلاقیت ندارند. ثالثاً کپی کردن یک مطلب از یک سایت دیگر، هیچ مزیتی در استراتژی‌های تولید محتوایتان ایجاد نمی‌کند.

موتورهای جستجو کپی کردن را تشخیص می‌دهند و رتبه کپی کاران را به‌جای افزایش، کاهش می‌دهند. همیشه با خلاقیت و هنر خودتان محتوا تولید کنید. دوباره تکرار می‌کنم کپی ممنوع!

نهمین نکته: با مخاطبان خود، دوست شوید!

اینکه افراد زیادی به سایت شما سر بزنند، برای شما درآمدی نخواهد داشت. با استفاده از محتوای همیشه‌سبز، افراد زیادی به سایت شما مراجعه می‌کنند و این هنر شماست که با آن‌ها دوست شوید.

یعنی از مخاطب بخواهید تا ایمیل خود را به شما بدهد، بعدها می‌توانید از طریق ایمیل، محصول و خدمات خود را به او معرفی کنید و کسب درآمد کنید.

دهمین نکته: محتوای همیشه‌سبزتان را تازه نگه‌دارید.

درست است که زندگی در درختان همیشه‌سبز همیشه برقرار است، اما این دلیل نمی‌شود که از آن‌ها محافظت نکنیم. محتوای همیشه‌سبز سایت شما نیز، باید به‌روز و تازه نگهداری شود. هرچند وقت یک‌بار، نوشته‌هایتان را اصلاح کنید، مطالبی به آن‌ها اضافه کنید و یا موارد کهنه را از نوشته‌هایتان پاک‌کنید. مواظب تازگی نوشته‌های سایت خود باشید.

محتوای همشه سبز

با کمک این ده نکته، می‌توانید برای کسب‌وکار اینترنتی خود، همواره بازدیدکننده جذب کنید. با کمک محتوای همیشه‌سبز، موتورهای جستجو، شمارا در رتبه‌های بالا نمایش می‌دهد.

همان‌طور که رنگ سبز درختان در طبیعت نشان‌دهنده زندگی است، محتوای همیشه‌سبز سایت شما، جریان پویایی سایتتان را حفظ می‌کند.

از شما سپاسگزاریم که در این مقاله ما را همراهی کردید.
[/av_textblock]

[/av_one_full]

دیدگاهتان را بنویسید