دسته‌بندی نشده

مفهوم بازاریابی محتوا یا content marketing چیست؟

مفهوم_بازاریابی_محتوا


بازاریابی محتوا یا همان content marketing (کانتنت مارکتینگ) یکی از موضوعاتی است که در کسب و کارهای خصوصاَ  آنلاین، حائز اهمیت می‌باشد و آشنایی با مفهوم آن، به پیشرفت کسب و کار شما بسیار کمک می‌کند.
محتوای خوب شرط موفقیت اکثر کسب و کارهاست و محتوای تولید شده در موفقیت یک کسب و کار مهمترین نقش را ایفا میکند
برای درک این مفهوم از شما دعوت می‌کنم تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید در این مطلب میخواهیم دربارهٔ بازاریابی محتوا و جذب مخاطب در فضای مجازی و روش‌هایی که برای آن مفید تر هست، صحبت کنیم.

بازاریابی محتوا چیست؟

بازاریابی محتوا، یعنی اینکه ما اطلاعات خود را به صورت یک محتوا تولید کرده و سپس محتوا را به صورتی دربیاوریم که قابل اشتراک گذاری باشد. محتوای تولید شده نشان دهنده تخصص ماست و اشتراک گذاری آن کمک می‌کند تا دیگران را از اطلاعات و تخصص خود و یا از کیفیت و کاربری محصولات خود  مطلع کنیم. شبکه‌های اجتماعی و سایت‌های مختلف، در بازاریابی محتوا به ما بسیار کمک می‌کنند، از این طریق می‌توانیم محتوای خود را برای جذب مخاطب منتشر کنیم.

اما …چرا بازاریابی محتوا؟

بازاریابی محتوا، راهی مطمئن و آسان برای فروش ارزش محصولات و خدمات  ماست. مثلاً اگر ما کتابی بنویسیم ولی هیچ کس از ما کتاب را نخرد، آیا کتاب نوشتن ما ارزشمند است و توانسته به دیگران کمک کند؟
بنابراین بسیار مهم است که مردم خدمات ما را بشناسند و ارزش محتوای ما را درک کرده و از آن استفاده کنند.

به این جمله به دقت فکر کنید؛ «همه ما به نوعی فروشنده هستیم.»

اگر شما با این جمله موافق نیستید، امیدوارم در جملات بعدی قانع شوید!

یک نانوا، با فروش نان زندگی می‌کند، پس پختن نان او را به یک فروشنده تبدیل کرده است. یک روزنامه نویس، با انتشار مطلب خود و فروش آن به مطبوعات، زندگی می‌کند و فروشنده تلقی می‌شود.

فروشندگی، صرفاً با پرداخت پول همراه نیست! می‌تواند بحث پول هم به میان نباشد…
مادری که برای بچه‌هایش غذا می‌پزد، دوست دارد که بچه‌هایش از دستپخت او بخورند و لذت ببرند و از زحماتش تشکر کنند و قدردان تلاشش باشند، پس به نحوی تلاش و زحمت خود را به بچه‌هایش می‌فروشد.

یک معلم، معلوماتش را به دانش آموزانش می‌فروشد. جمعیت هلال احمر و بنیادهای خیریه هم خدمات و خیر خواهی خود را، به افراد نیازمند می‌فروشند. پس هر یک از ما در خانواده، جامعه و محل کار به روش‌های گوناگون، حرفه و مهارت‌های خود را به دیگران می‌فروشیم.

کلمه «متشکرم»  را در قبال کسی به کار می‌بریم که به‌نوعی فروشنده است؛ مانند والدین، معلم، دوست و…

حالا لطفاً یک‌لحظه فکر کنید و به این سؤال‌ها پاسخ دهید:

شما در زندگی روزانه، محل کار و در جمع دوستان و خانواده خود چه چیزهایی می‌فروشید؟

آیا می‌دانید بازاریابی محتوا چه کمکی به شما خواهد کرد؟

اگر پاسخ شما به این سؤال منفی است پس هم چنان همراه ما باشید.

مفهوم_بازاریابی_محتوا

مفهوم_بازاریابی_محتوا

اولین تولیدکنندگان محتوا

برمی‌گردیم به چند هزار سال پیش، انسان‌ها، روی دیوارهای غار نقاشی می‌کشیدند، به عبارتی اجداد ما اولین تولیدکننده‌های محتوا بوده‌اند، شاید آن‌ها هم به اهمیت تولید محتوا پی برده بودند و می‌خواستند پیام‌هایشان را به این طریق به آیندگان منتقل کنند که به احتمال زیاد هم همینطور هست ، چون از ابتدا انسان تلاش میکرده منظور و آنچیزی که در ذهن دارد به دیگران منتقل کند و مثلا از طریق نقاشی روی دیوار غار ، تا حدودی به این هدف دست پیدا میکرده و این ارتباط برقرار میشد .

اما آیا می‌دانید که تولید محتوا به‌عنوان یک شغل از چه زمانی شکل گرفت؟

از آن زمان که بشر روزنامه را اختراع کرد، تولید محتوا به‌عنوان شغلی وابسته به آن، شکل گرفت. روزنامه‌ها و مجلات به افرادی نیاز داشتند تا برای آن‌ها، محتوایی مناسب و جذاب تهیه کنند. کار اصلی «تولیدکنندگان محتوا» این بود که خبر، گزارش و اطلاعات را گردآوری کنند و در قالب روزنامه و مجلات جای دهند. مردمی که علاقه‌مند به مطبوعات هستند، درازای ارائه این اطلاعات، پول پرداخت می‌کنند.

بعد از روزنامه، این بار، نوبت رادیو بود که بستری برای تولید محتوا شود. مجریان و گویندگان صدا، پشت میکروفن رادیو، قرار می‌گرفتند، صدای خود را ضبط کرده و به‌این‌ترتیب تولید محتوای صوتی می‌کردند. امروزه می‌دانیم که شبکه‌های رادیویی، طرفداران خاص خود را دارد.

تلویزیون، به تولید محتوای تصویری اقدام کرده است. یکی از قدرتمندترین مکان‌ها برای ارائه محتوا، تلویزیون است.

به‌تدریج، محتواها در مراکز تولید محتوا به‌شدت افزایش پیدا کردند و بعضی افراد، برای جذب مخاطب بیشتر به چاپ تبلیغات اقدام کردند.

و این روزها  با وجودیکه هنوز همه ی راههای انتقال پیام و ارائه محتوای قبلی کارکرد خودشان را دارند، اما اکنون فضای مجازی ، سهم قابل توجهی را در این زمینه به خود اختصاص داده و البته به سرعت در حال رشد هست …چیزی که مهم است این است که در سالهای نچندان دور در آینده ، تولید محتوا مهمترین رکن موفقیت یک کسب و کار خواهد بود.

حالا بیایید به این جمله کمی فکر کنیم ؛ “امروزه ، اغلب ما انسان‌ها، تولیدکننده محتوا هستیم!”

 

 

برای این جمله چالش‌برانگیز مثال‌هایی می‌زنیم:

همه ما که پیامک می‌نویسیم و یا در تلگرام و وایبر مطلبی را به دیگران ارسال می‌کنیم، تولیدکننده محتوا هستیم.

عکاسی که از موضوعات مختلف، عکس‌برداری می‌کند، محتوا تولید کرده است.

مسئول یک رستوران که رسید سفارش‌ها را تحویل مشتری می‌دهد، تولیدکننده محتوا است.

کسی که لیست مخارج خود را می‌نویسد، روی برگه کاغذ، محتوا تولید کرده است.

نویسنده‌ای که در تلاش برای نوشتن کتابش است، محتوا تولید می‌کند.

شخصی که هر شب، در دفترچه خاطراتش، اتفاقات روزانه خود را می‌نویسد، در حال تولید محتوا است.

معلمان و اساتید دانشگاه که مشغول تدریس هستند، در حال تولید محتوا می‌باشند.

فروشنده پوشاک با پرینت خرید شما، محتوا تولید کرده است.

سخنرانان انگیزشی و مربی‌های رشد و هدایت فردی، به‌نوعی محتوا تولید می‌کنند.

مسئولی که در شرکت، جلسات و دستور جلسات را مستند می‌کند، یک تولیدکننده محتوا هست.

اگر بیشتر فکر کنید مثال‌های بیشتری،  حتی در مورد خودتان هم به نظرتان خواهد رسید…می‌بینید که ما دائماً در حال تولید محتوا هستیم …
حالا فکر کنید و ببینید شما چه محتوایی تولید می‌کنید؟
بیایید نگاهی به زندگی روزمره خودمان داشته باشیم؛

امروز، دیگر مجلات تخصصی روی کار آمده‌اند. لباس‌فروشی‌ها، به چاپ ژورنال برای لباس‌های خود اقدام کرده‌اند. روانشناسان، دفترچه‌هایی برای کمک به زندگی انسان‌ها، درست کرده‌اند و پزشکان نیز تلاش کردند تا با انتشار مقالات، مردم را با بیماری‌ها و نحوه مقابله با بیماری‌ها، آشنا کنند و همین‌طور صاحبان صنعت گردشگری، توریست‌ها را با انتشار سفرنامه‌های جهانگردان، به کشور خود جذب کرده‌اند.

وقتی رقابت شدید می‌شود!

در این میان رقابت بین محتواهای مختلف شدت گرفت. مردم خواستار آن شدند تا محتوای خود را نه در شهر محل زندگی‌شان، بلکه در کشور خود تبلیغ کنند. حتی بشر به این حد نیز اکتفا نکرده و درصدد این برآمد که محتوای خود را در سایر کشورهای جهان نیز تبلیغ کند و به‌این‌ترتیب، محتوای فراگیر به وجود آمد.

این رقابت، انگیزه‌ای شد که مردم، محتوای خود را با رنگ و شکلی جذاب‌تر، به دیگر کشورها عرضه کنند. چندی بعد، ترفندهای تبلیغاتی شکل گرفت و هزینه‌های تبلیغات چندین برابر شد.

 

 

 

 

 

انقلابی به نام  ” اینترنت “

با پیدایش اینترنت و دنیای گسترده وب، محتواهای به‌مراتب بیشتری تولید می‌شد. بشر، با بمباران  تبلیغات روبه‌رو شد و وقتی امروز با صرف هزینه کمی، می‌توان صاحب یک وب‌سایت شد و محتوای خود را درون یک سایت ریخت. تعداد زیادی سایت‌های پزشکی، حقوقی، خبری و… به وجود آمده و مجله‌های اینترنتی بسیاری راه‌اندازی شده و دائماً محتوا تولید می‌کنند.

از زمانی که بعضی سایت‌ها، محتوای خود را می‌فروختند، بحث محتوا بسیار جدی‌تر شد و افراد بیشتری، به دنبال تولید محتوای جدی‌تر و باکیفیت‌تر رفتند.

بیایید باهم صادق باشیم؛
امروزه باوجوداین حجم اطلاعات، همه ما به‌عنوان منبعی از اطلاعات به شمار می‌رویم. روزانه از منابع گوناگون، به ما اطلاعات زیادی می‌رسد و همین باعث می‌شود که ما خود را انسان‌هایی آگاه و با اطلاعات فراوان بشناسیم. وقتی ما روزانه، از طریق وب‌سایت‌ها، ایمیل، تلگرام، پیامک و هزاران روش دیگر، مورد بمباران اطلاعات واقع می‌شویم، اعتماد به تبلیغات و محتوای دیگران، کار سختی می‌شود. در اینجاست که بحث بازاریابی محتوا ارزشمند می‌شود.

بسیار مهم است که مردم، به محتوا، محصولات و پیام‌های تبلیغاتی ما اعتماد کنند.

وقت آن رسیده که ببینیم بازاریابی محتوا چه کمکی به ما می‌کند؟

اگر بخواهیم ساده این موضوع را بیان کنیم، می‌توان گفت که بازاریابی محتوا یعنی اطلاعات و پیام‌های خود را به‌گونه‌ای عرضه کنیم تا مشتریان بالقوه برای خرید و معامله با ما، انگیزه داشته باشند. وظیفه بازاریابی محتوا، مانند فعالیت روابط عمومی در رسانه‌ها هست.

بازاریابی محتوا یکی از ابزارهای متنوعی است که به‌وسیله آن‌یک شرکت می‌تواند پیام‌هایش را به مشتری‌های خود ارسال کند و آن‌ها را برای خرید متقاعد کند.

در این مطلب سعی کردیم مفهوم بازاریابی محتوا را برای شما توضیح دهیم، حالا از شما می‌خواهیم که به ۲ سؤال زیر، دوباره پاسخ دهید، پاسخ این سؤالات را روی کاغذ بنویسید و برای پیشرفت خود برنامه‌ریزی کنید.

سؤال اول این است که شما در چه زمینه‌هایی، در زندگی خودتان، محتوا تولید می‌کنید؟

سؤال دوم این است که چه راه‌هایی به ذهنتان می‌رسد تا در بازاریابی محتوای خود پیشرفت کنید؟

نظرات و تجربیات خود را با ما درمیان بگذارید و درمطالب بعدی نیز با ما همراه باشید.