[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]
[av_heading heading=’محتوای ایمیل مارکتینگ چقدر مهم است و چطور باید تنظیم شود؟’ tag=’h1′ style=’blockquote modern-quote’ size=’20’ subheading_active=” subheading_size=’15’ padding=’10’ color=’meta-heading’ custom_font=”][/av_heading]
[av_textblock size=’20’ font_color=’custom’ color=’#004f07′]
در این مطلب هم یکی دیگر از کاربردهای محتوای خوب را برای شما شرح میدهیم. این مقاله به بحث در مورد اهمیت محتوا بر ایمیل مارکتینگ میپردازد.
اصلاً هرچقدر از محتوا بگوییم، انگار کم گفتهایم! بیخود نیست که در مقالات گذشته که در مورد «تأثیر محتوا بر سئو» صحبت کردیم و بعدازآن قرار گذاشتیم که به محتوا بگوییم «سلطان محتوا»!
محتوا واقعاً موضوع مهمی برای مدیران کسبوکار و وبمستران است که باید از جنبههای مختلف با آن آشنا شد.
اما اینکه قدیم ها، خیلی قدیمترها، مردم چگونه پیامهای خود را به گوش هم میرساندند؟
این سؤالی است که گاهی به آن فکر میکنم!
به نظر میآید، مردمی که از هم فاصله داشتند، بهسختی پیامهای خود را به گوش یکدیگر میرساندند. بعضیها سفر میکردند، بعضیها نامه مینوشتند و یا راههای دیگری را امتحان میکردند، اما امروزه، جمعیت بشر بهاندازهای رسیده که برای اینکه با روشهای قدیمی، پیامهایمان را به یکدیگر منتقل کنیم، احتمالاً باید خیلی بیشتر انتظار بکشیم!
ازآنجاکه کبوترهای نامهرسان خسته شدند و موجهای دریا بطریهایی که نامه داخلش بودند را به ساحل نرساندند، بشر به فکر راهی جدید افتاد که پیامهایش را بهسرعت و درست به دیگران منتقل کند.
این قضیه، مبدأ پیدایش ارسال نامههای الکترونیکی بود!
ما برای دوستان، همکاران و شریکان خود نامه مینویسیم و برایشان ارسال میکنیم و بعد از چند ثانیه، نامه ما، در جعبه پست طرف مقابل، چشمک میزند. البته مدرن شدن جامعه، ما را وادار کرد که نامش را عوض کنیم و بگذاریم؛ ایمیل! وگرنه همان نامه خودمان است!
نقش ایمیل در بازاریابی اینترنتی
امروزه، کسبوکارهای اینترنتی، خبرنامهها، مجلات، شرکتها و… به ابزاری نیاز دارند تا دیگران را از خدمات، محصولات و رویدادهای خود باخبر کنند. به علت هزینه بالای برنوشتههای تبلیغاتی و افزایش کسبوکارهای اینترنتی، تبلیغات از طریق اینترنت به وجود آمد. بازاریابی اینترنتی، یعنی بتوان از بستر اینترنت، اقدام به جذب مشتری کرد.
اما راههایی که برای بازاریابی اینترنتی وجود دارد چیست؟!
۱- بازاریابی رسانه اجتماعی
یعنی از طریق رسانههای اجتماعی، کسبوکارمان را معرفی کرده و گسترش دهیم.
۲- گسترش کسبوکار از طریق بهینهسازی سایت
قرار گرفتن در ردههای بالای جستجوی گوگل، اتفاقی است که با رعایت نکات سئو میسر میگردد.
۳- معرفی خدماتمان از طریق ایمیل:
یعنی به افراد علاقهمند و مخاطبین، ایمیل ارسال کنیم و در این ایمیل به شناساندن خود، کسبوکار و خدماتمان بهطور موثربپردازیم؛ به این شیوه بازاریابی، ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی از طریق ایمیل گفته میشود.
ایمیل مارکتینگ
به ایمیلهایی که برای اطلاعرسانی و ارائه پیشنهادها، به افرادی خاص و با اهداف خاص ارسال میکنید که منجر به فروش و یا برند سازی کسبوکار شما میشود، ایمیل مارکتینگ گفته میشود.
البته منظور از افرادی خاص، انسانهایی عجیبوغریب نیست، بلکه منظور افرادی هستند که خودشان ایمیلشان را در اختیار شما قرار دادهاند!
اصلاً چرا ایمیل مارکتینگ؟
1-ارزان است؛
شما برای فرستادن پیام، به تعداد زیادی از افراد، تقریباً هیچ هزینهای نمیکنید. جالب اینجاست که در مقابل اینکه هزینه زیادی نمیکنید، در عوض، اگر روی محتوای آن بهخوبی کارکنید سودآور هم خواهد بود؛ یعنی بهترین حالت ممکن!
۲- ساده و انعطافپذیر است؛
یعنی میتوان در متن ایمیل از هر فرمتی (صوت، فیلم و…) استفاده کرد. همچنین متن ایمیل، قابلیت ویرایش نیز دارد.
۳- قابلیت دستهبندی دارد؛
شما میتوانید مخاطبین خود را گروهبندی کرده و برای هر گروه، ایمیل متناسب با خودش را بفرستید.
۴- پیونددهنده آدمهاست و فاصلهها را برمیدارد؛
ازآنجاکه دنیای وب، دنیایی بسیار گسترده بوده و تعداد کاربران اینترنت هم بسیار زیاد هستند، میتوانید فاصله خود را با مخاطبین خود کم کنید و به دورترین انسانها، نیز ایمیل ارسال کنید و آنها را از کسبوکار خود باخبر کنید، به همین راحتی!
۵- نتایج استفاده از آن قابلمشاهده است؛
با ایمیل مارکتینگ، میتوانید نرخ کلیک سایت خود را اندازهگیری کنید تا ببینید که بازدیدکنندگان از چه طریقی سایت شما را پیداکردهاند و اینیکی از راههای ارزیابی ایمیل مارکتینگ است که آیا برای شما سودمند بوده است یا خیر؟
بنا بر دلایلی که گفتیم، راهاندازی یک کمپین ایمیل مارکتینگ که بهخوبی سازماندهی شده باشد به پیشرفت و سودآوری کسبوکار شما بسیار کمک میکند.
ما در ادامه این مطلب، در مورد نکات ایمیل مارکتینگ و اهمیت محتوا در ایمیل مارکتینگ با شما صحبت خواهیم کرد؛ پس لطفاً، همچنان با ما باشید.
اهمیت محتوا در ایمیل مارکتینگ
محتوا، علاوه بر نقش و اهمیتی که در بستر سایت ایفا میکند، در متن ایمیلها، هم مسئولیت بزرگی بر عهده دارد؛ زیرا کاربران، با خواندن متن ایمیل، بهطرف شما جذب خواهند شد؛ بنابراین، برای موفقیت در جذب مخاطب از طریق ایمیل، لازم است باسیاستهای طراحی خبرنامه و ایمیل آشنا شوید.
ابتدا از عنوان شروع میکنیم، زیرا عنوان ایمیل، باعث میشود دریافتکننده آن را بازکرده و یا آن را حذف کنند. عنوان در ایمیل مارکتینگ، یکی از اجزایی است که باید به آن، بسیار توجه نمود.
چه نکاتی را باید در عنوان ایمیل مارکتینگ در نظر گرفت؟
اولین نکته که برای موضوع ایمیل مارکتینگ مطرح است، این است که عنوان ایمیل را باید جذاب انتخاب کنیم. برای انتخاب مناسبترین عنوان برای نامه الکترونیکی خود، این نکات را رعایت کنید:
- تکرار، ممنوع!
عنوان ایمیل شما، نباید تکراری باشد. همواره جملهای جذاب و گیرا را بهعنوان موضوع ایمیل خود مشخص کنید. توصیه ما به شما این است که برای انتخاب موضوع ایمیل، بیشتر وقت بگذارید و با خلاقیت، تنوع و هیجان، به انتخاب عنوان بپردازید. - شخصیسازی ایمیل
تا حد ممکن ایمیل خود را شخصی و اختصاصی کنید، طوری که افراد فکر کنند ایمیل بهصورت اختصاصی برای آنها ارسالشده است. مخاطبین، با خواندن موضوعی که خطاب به آنها نوشتهشده باشد، اشتیاق بیشتری برای باز کردن ایمیل و خواندن آن پیدا میکنند. جالب است بدانید نرخ باز کردن ایمیلهای شخصیسازیشده %۱۷٫۶ است؛ درحالیکه این نرخ برای ایمیلهای بدون هیچگونه شخصیسازی، ۱۱٫۴% است. - عنوان ایمیل را به زبان فارسی بنویسید؛
انتخاب عنوان فارسی برای مخاطب هم سریعتر خوانده میشود و هم خواناتر و جذابتر خواهد بود. - عنوان متوسط انتخاب کنید.
عنوان ایمیل را بهگونهای انتخاب نمایید که نه خیلی کوتاه باشد و نه خیلی بلند! عنوان خیلی کوتاه، پیام را بهدرستی منتقل نمیکند و عنوان خیلی بلند، مخاطب را از خواندنش، منصرف میکند. - عنوان ایمیل خود را مرتبط با متن پیام تنظیم کنید.
با این کار از ابتدا به مخاطب خواهید گفت که از ارسال این پیام، چه هدفی دارید. عنوان بیربط با متن پیام، باعث بیاعتمادی مشتری شده و بدترین آفت برای کمپین ایمیل مارکتینگ شما خواهد بود.
نکات مهم برای نوشتن متن ایمیل در ایمیل مارکتینگ:
- شخصیسازی کنید.
در نوشتن متن ایمیل، در نظر داشته باشید که در متن، فقط مخاطب را مورد خطاب قرار دهید و شخص سومی را در این کار وارد نکنید. این نکته حائز اهمیت است، چراکه یکی از موضوعات مهم برای بهینهسازی کمپینهای ایمیل مارکتینگ، شخصیسازی ایمیلهای ارسالی است. - متن ایمیل شما، باید طولانی باشد؛
میتوانید ایمیل خود را بخشبندی کنید و در مورد هر یک از این بخشها، چند خط بنویسید. اگرچه تمام متن ایمیل خوانده نمیشود، اما با این چیدمان و محتوای مرتبشده، مخاطب حس میکند با نخواندن ایمیل شما، چیزی را ازدستداده است. - بخشهایی از متن ایمیل را Bold و Highlight نمایید؛
Bold کردن یعنی قسمتی از متن که اهمیت بیشتری دارد را برجستهنمایید و Highlight کردن، یعنی قسمتی از متن را رنگی کنید. بهاینترتیب، جلوههای بصری متن را افزایشخواهید داد. مخاطبین شما، چنین متنی را راحتتر میخوانند. - در استفاده از تصویر، فیلم و متن، تناسب و صرفهجویی به خرج دهید؛
تجربه نشان داده است که ایمیلهایی که فقط تصویر یا فقط متن هستند، چندان خوشایند مشتری نبودهاند. استفاده از گرافیک پیچیده، تمرکز مخاطب را از محصولات و خدمات شما به شکل ظاهری تغییر داده و این موضوع، در تصمیمگیری او برای خرید محصول هم میتواند اختلال ایجاد کند. حتیالامکان از استفاده از تصویر هم خودداری کنید، محتوای ایمیل با محتوای وبسایت متفاوت است - در نوشتن ایمیل خود، خلاقیت به خرج دهید؛
با توجه به سلیقه مخاطبانتان، میتوانید یک گزارش، مطالعه موردی و یا آمار را بهعنوان ایمیل، برای مشتریان خود بفرستید. - ایمیلهای مناسبتی بفرستید؛
در روزهای خاصی از سال، ایمیلهای مناسبتی بفرستید. سال نو، اعیاد و جشنها، فرصت خوبی هستند تا برای مشتریانتان، تخفیفها و پیشنهادهای ویژهای ارائه کنید. - واضح و روشن، دعوت به اقدام کنید.
همیشه با مخاطبتان صادق باشید. او را سردرگم نکنید و در درک صحیح پیامها، اصل سادگی و وضوح را در نظر بگیرید. این مهمترین نکته در نوشتن ایمیل میباشد. کلیدهای دعوت به اقدام شما باید کاملاً واضح باشند. مثلاً اگر محصولی معرفی کردهاید و علاقهمند هستید تا مشتری آن را از شما بخرد، دکمه سفارش محصول را با رنگی متفاوت و جذاب، در قسمتی از ایمیل خود جای دهید. CTA (Call To Action)، به معنی فراخوانی مخاطب برای انجام کاری (کلیک کردن روی آیتمی خاص، خرید محصول و…) است. با کلماتی ساده، رنگآمیزی خاص مطالب و استفاده از اشکال مختلف، میتوانید در ایمیل خود، مخاطبین خود را دعوت به اقدام نمایید. یادتان باشد در ایمیل مارکتینگ، بحثی که حائز اهمیت است، این نیست که ایمیل را باز کنند، بلکه هدف اصلی این است که روی آیتمی که داخل ایمیل است، کلیک کنند؛ پس واضح و روشن، دعوت به اقدام کنید.
آیا با ارسال ایمیل، کار شما به پایان رسیده است؟ خیر، بخش مهمی از کار، پس از ارسال ایمیل آغاز میشود.
یک توصیه کاربردی برای موفقیت در طراحی و تنظیم ایمیل:
توصیه ما به شما این است: «از ایمیلهای قبلی، درس بگیرید تا در ایمیلهای بعدی موفق باشید!»
یعنی، در ابتدا برای ارسال هر ایمیلی، خوب فکر کنید و با توجه به نکات گفتهشده، متن آن را تنظیم نمایید. با استفاده از تجربه ایمیلهای قبلی، در تنظیم ایمیلهای بعدی، موفقتر عمل خواهید کرد. شرط این کار این است که قبل و بعد از ارسال ایمیلها، با مسئولین کمپینهای ایمیل مارکتینگ، تولیدکنندگان محتوا، اعضای تیم فروش و بازاریابی کسبوکار خود، جلساتی را گذاشته، طوفان فکری راه بیندازید و با پیگیری نتایج، سعی در بهبود فعالیت خود نمایید.
[/av_textblock]
[/av_one_full]